моторите на американчето от Кърджали, дето ги продава в МОДЕЛИСТИКА са много добри- няма да съжаляваш....грабвай една четворка...и цената е добра за такива сериозни моториmmfsr написа: ↑30 сеп 2021 20:41Така е.Но над 50-60а. Почва да е трудно за изправителен.Компромис -7клетки 30волта и 50ампера и големи мотори. Изправителен също не е обикновен ,а на мосфети,които работят като регулируеми ценери. Иначе на схема Латинов убиваш контролерите с пиковете на напрежението.
Нещо интересно
-
- Регистриран: 29 мар 2017 19:43
Re: Нещо интересно
с.л.д. инж.ИЛИЯ ИЛИЕВ - 0899 11 58 58 -/ Специалист по Летящи Дивотии/
-
- Регистриран: 24 апр 2019 09:48
Видях ги и цената е сносна,но дали ще дава на парче.Като втора употреба трябва да падне още.Преди години на битака имаше осмокоптер без батерии с фотоапарат и се пазарих и свалих до 800лева ,а исках да го взема за 350.Сега съжалявам,само батерия и предавател нямаше.
Инж.Веселин Драганов М.С.
-
ами, говорете си с момчето...всичко е пазарлък
-
Рано ми е за мотори.Първо моторгенератора.Бръшлеса трябва да намеря,после копиране без пикове и изправител с установка за натоварване.При по големи натоварвания идва фактора охлаждане на мотора,за което се притеснявам,най вече за тегло на системата за охлаждане.За това подбрах и по голям мотор.
- Марин
- Регистриран: 20 дек 2016 18:30
Бях написал някои неща, но съм пропуснал да натисна "Прати".
Та според мен най-сложното в проекта е буферирането на LiPo батерията, която от една страна ще е непостоянно натоварена от моторите, от друга - устройството, което ще я буферира/зарежда ще е захранено с напрежение с непостоянна честота /ако генераторът ще е променливотоков/ и вариращо напрежение. Хубаво ще е да се използва нещо проверено и изпитано, иначе ВЕРВАЙТЕ ми, ще е приключение. Проектът не е неосъществим, просто е необходим правилен подход и последователност при изграждането. Аз също смятам, че изходната позиция е двидател-генераторната група, чиито характеристики в завършен вид трябва внимателно да се изследват и снемат, и едва тогава да се премине напред към избор на мотори и електроника.
Не знам на каъв генератор си се спрял, но имай предвид, че електрическите машини са обратими - т.е., ако намериш достатъчно мощен безчетков мотор, би бил добър генератор.

Не знам на каъв генератор си се спрял, но имай предвид, че електрическите машини са обратими - т.е., ако намериш достатъчно мощен безчетков мотор, би бил добър генератор.
-
който знае английски/аз не съм от тях
/, да слуша внимателно - тоя най-добре обяснява
коментарите отдолу са красноречиви

коментарите отдолу са красноречиви
-
Тази идея ми е от пролетта.Имаше експерименти с малки дръшлеси по 200вата и изправителен от коли.Бавмп и с много ровене се убедих,че може да стане.Сега леко напредвам според средствата и не спирам да ровя в нета и да правя опити с големи бръшлеси.Основно да си уплътнявам времето през зимата.
-
-