имам простичък вопрос - какво ти дреме, кога се публикува спортен календар.....нямаш време да си подредиш ангажиментите , за да участваш ли ...какво ти дреме....Добри Грабчев написа: ↑29 мар 2023 08:52Това, че се публикува ПРОЕКТ на спортен календар в края на месец март ли?
Второ НЕ съм бил член на БФА и затова нямам право да питам ли? Че БФА е публична организация...или не е?
Покана за Авиомоделен събор Казанлък 2023г
-
- Регистриран: 29 мар 2017 19:43
Re: Покана за Авиомоделен събор Казанлък 2023г
с.л.д. инж.ИЛИЯ ИЛИЕВ - 0899 11 58 58 -/ Специалист по Летящи Дивотии/
-
- Регистриран: 26 окт 2018 09:44
Това, че ти си го видял месец март си е твой проблем.... Проекта е публикуван през януари.... на събранието 25.02.2023 е приет окончателно от Общото събрание... Въпреки това изменения и корекции се правят постоянно, само международните са твърди.Добри Грабчев написа: ↑29 мар 2023 08:52Кое е заяждане Илия? Това, че се публикува ПРОЕКТ на спортен календар в края на месец март ли?
Второ НЕ съм бил член на БФА и затова нямам право да питам ли? Че БФА е публична организация...или не е? Бях в клуб "Стрела". Бях състезател и после съдия на Ф3А, но след двудневен курс за "нови" съдии като не присъщваш отпаднах от списъка. И кой "инструктори" водят такива курсове? То е като аз да те уча как от изолации се прави летящ модел.
Най-добре е човек да си трае...
БФА е публична организация в обществено полезна дейност и има свои членове, затова си публикува документите в публичния регистър на ЮЛНЦ. Притежава всички необходими лицензи и удостоверения, дори за треньори се преборихме миналата година.
Ако ти беше редовен член на клуб.... и ти щеше да получиш. Курсове няма, защото няма и пилоти за които говориш.
Сега ще последват обвинения, че сме ги "затрили"

-
- Регистриран: 29 ное 2016 14:33
Сбирката на 25.03 си беше събор!Който искаше ,летене.Похвала за Кифчо!!!Донесе 4 модела и засрами другите "карачи"!Браво на Кифа!В такива случаи трябва да има организатор ,които да ръководи мероприятието?!Да разрешава полети.Важно е че нямаше инциденти!Всички си прекараха добре.

master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation
-
- Регистриран: 17 апр 2017 11:11
Това бе традиционен събор за новият сезон.Къде бях хеликоптерите?Къде бяха планерите?Къде беше федерацията за до ръководи това най голямо за годината мероприятие?Някои неща трябва да се изговорят защото нещата изобщо не са добре!Иначе беше супер!Накратко
-
Подкрепям те!
-
Казанлъшкият събор, се вижда от поканата е от месец март (две седмици след утвърждаване на календара на БФА). Поканата е от местният клуб и не е подадена, нито е искано за включване в календара на БФА. Между другото ние свободнолетящите си правим там събиране два пъти годишно, тази година явно са решили да поканят всички....Добри Грабчев написа: ↑29 мар 2023 14:37Е точно това питах...Защо го няма в календара казанлъшкия събор а и други мероприятия навярно ще се проведат?
Валка не се дръж като ощипана мома...Тоя не бил член, оня не бил, нямало съдии, защото нямало състезатели!Това разделяне на хората състезатели и НЕ състезатели не е на добре!
Къде е била БФА ? Ами зам.председател и секретар на УС бяха там. Национални състезатели имаше десетина...
Разделянето на състезатели и не състезатели, е разликата между спорта Авиомоделизъм и хобито Авиомоделизъм....
Много моделисти не искат да се състезават .... тяхна им работа. Никой няма да ги кара насила.... Ама и не се месете на другите, които искат да се състезават....
-
С какво зависят от федерацията ? С нищо, освен да са членове на клуб.... За някои дори е безплатно....Добри Грабчев написа: ↑29 мар 2023 18:48Тия дето се състезават зависят от федерацията! Другите дет са хобисти през оная им работа дали има федерация или не. Но...от две три години се налагат ограничения като сертификати, членство в клубове някакви регистрации за пилот в съмнителни международни организации. Излиза така, че сбирката на тази поляна е незаконна щом нямаш документи.
Гледам това и...лани по същото време бяха 41 състезатели а сега са се регистрирали 15!?
http://modelistika.com/showthread.php?t=56158
И при свободно летяшите и ракетарите тези изисквания също ще дойдат!
Регулациите да не ги измисля федерацията ? Сами да си пречим ?
-
- Регистриран: 17 юли 2017 10:21
Преди доста време на подобно събитие, но край Правец съм виждал да се събират по няколкостотин човека. Така, че тенденцията е ясна. Недомислени регулации, спуснати "отгоре" (от чиновници, а не моделисти) няма да подобрят нещата. Това се опитах да напиша и в другия форум, но мненията бяха изтрити, а темата заключена. Точно по европейски!
-
Тук може свободно да пишеш!На воля!Няма цензура!!

-
- Регистриран: 17 юли 2017 10:21
Така е. Не, че някой ни пречи да летим. Но това не е защото са се вразумили. Просто у нас държавния апарат е тромав. Между другото в БГ в момента работи комисия по въвеждането на национален регламент за експлоатацията на БПЛА. Съставена е от държавни чиновници и представители на бизнеса. Не съм чул да има поканен представител на моделистите, който да защити техните интереси. Дори повечето едва ли са чували за нея.