ХВЪРЧИЛАТА НА БАЧО ИЛИЯ
-
- Регистриран: 19 юни 2021 13:33
Re: ХВЪРЧИЛАТА НА БАЧО ИЛИЯ
Красимире аз в този момент имам четири летящи модела в класовете F5J,F3P и F3RES.В клас F5J имам два планера на Ники от Търговище един SHADOW, и един XPERIENCE PRO,разпереност 3654 мм.Тегло на Шадола 2020 гр. а на Експирианса около 1900гр. В клас F3RES имам планер правен от мен с раз.2450мм. и тегло от 386 гр. Профилът е AG38 на Марк Дрела,чист планер,пуска се с бънджи и иска спокоино време или със слаб вятър,сутрин или привечер.Балсова конструкция.Управление само с V опашка.При подходящи термични условия лети много добре.В клас F3P имам Volador купен от Хоби Кинг на които преди публикувах линк във форумът.Имам два ,този които карам и един които чака в кутията за събиране.Моделът е за зала но поради липса на такава карам на поляната.Разпереност 800 мм,полетно тегло 254 гр.с батерия 600 Mah 2S и тегло на бат. 26 гр.Полетно време 7-9 минути зависи какво правиш.Излизам с 3D за 4-5 батерии да карам всеки ден които не вали и вятърът не плющи знамената и зимата при поносими температури и вятър.В повечето дни по два пъти на ден,сутрин с акробатчето а след обяд с планера.Сега на поляната дето карам планера тревата е до гърди и чакам да я окосят.Не съм излизал с планера от 20 дни но пък за това по два пъти на ден с 3D.Моето виждане за хобито да карам постоянно едни и същи самолети е че на поляната моделистът трябва да се слива с модела както при каране на кола.Ако моделистът има много модели от различен клас нито един не може да кара перфектно поради това че всеки модел го кара два,три пъти в годината,а сигурно има модели които не са карани от години или пък нито веднъж. За да кара моделистът добре или много добре трябва много каране на един и същи модел.Това е моето мнение Вероятно много от вас не ме разбират, но и аз не ви разбирам за някои неща.
Лазар Арсенов-0886 606 515
Лазар Арсенов-0886 606 515
Лазар Арсенов-София
0886 606 515
0886 606 515
-
- Регистриран: 29 ное 2016 14:33
Бравоо за моделите!Имам 2 електро планера и една банална каруца-Бикслер.Правил съм всички видове свободно летящи от 20 век.Сегашните летящи концепции не са ми интересни.Последните изречения не ги разбирам и не коментирам.Всеки има право на мнение и виждане по темата.От 2010 съм се отказал дя ходя по състезания.Вальо Савов знае.

След като тренираш,караш .Всеки ден?
Ходиш ли по състезания?Не съм решил,не съм си купил от изброените класове планери.Не са ме интересни.Имам два търговищки планера ,единия летяш .Другия в насипно състояние.За това нямам публикации за въпросните класове.Лека му пръст на Кольо Живков!Той и русенци направиха първите магнитни планери!И първите състезания в Б.Г.Мир на праха му!Та относно темата на Бачото.Дори електро модела,който сътвори.Се кара доста по трудно от един планер 3...4 метра. Но всеки си избира с какво да иде на поляната.

master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation
-
- Регистриран: 29 мар 2017 19:43
При толкоз много каране, жалко, че не ходиш по състезания - щеше да избиеш рибатаL.Arsenov. написа: ↑21 юни 2022 14:52. За да кара моделистът добре или много добре трябва много каране на един и същи модел.
с.л.д. инж.ИЛИЯ ИЛИЕВ - 0899 11 58 58 -/ Специалист по Летящи Дивотии/
-
Илия започнах да карам така след като прескочих шесдесетте,преди по обясними причини по рядко.За състезание по F5J тренира на ливадата зад Джъмбо основно кацане на точката.Като я окосят пак започвам,но възраста си оказва влияние,намалено зрение,трябва много повече тренировки за постигане на определено ниво и не по малко важно е че планерите ми са едно поколение по стари от тези които сага карат момчетата от отбора на Сотир.Сега моделите са с полетно тегло 1300-1400 гр.при разпереност от черири метра.Ще се опитам наесен на състезанието на Мрамор дето беше и ти там миналата есен.Дано хвана първо място отзад напред
.

Лазар Арсенов-София
0886 606 515
0886 606 515
-
Илия започнах да карам така след като прескочих шесдесетте,преди по обясними причини по рядко.За състезание по F5J тренира на ливадата зад Джъмбо основно кацане на точката.Като я окосят пак започвам,но възраста
Бачо,Бачо. НИЕ имаме неизживяно детство!Виж какво правят хората?На теб жената ти се кара че си направил грозник?Моята иска да ми пали гаража!
От няколко години съм се кротнал и е доволна.Не ходя в гаража.От лежане на дивана го издъних,Стана на корито.Добри,Ф3А то не у умряло.Има един ентусиаст който тренира постоянно.Още двама и игрите са готови!!А относво класирането в модерния клас,важно е участието и ако им разбъркаш класацията става супер!

Успех!
Бачо,Бачо. НИЕ имаме неизживяно детство!Виж какво правят хората?На теб жената ти се кара че си направил грозник?Моята иска да ми пали гаража!
-
Усещам, че леееекичко заприличваш не мене - аз дялкам хвърчила, да покажа не жената, къв гоем майстор съм, ти тренираш ежеднавно, да покажеш на жена си, къв гоуем карач сиL.Arsenov. написа: ↑21 юни 2022 17:44Ще се опитам наесен на състезанието на Мрамор дето беше и ти там миналата есен.Дано хвана първо място отзад напред.

-
Красимире от близо три седмици с 3D тренирам една трудна фигура не знам как да я наречем,по хоризонтал за един широк кръг да направиш с моделът и едно тоно.Това аз съм го виждал да прави само Ники Дандаров-Дандо от моделистика.Вероятно има и много други моделисти които го могат но аз карам в ограничена група.Имам успеваемост на 80% .Само ми бяга точност по вертикал ,но пък нали за това са тренировките.
Лазар Арсенов-София
0886 606 515
0886 606 515
-
Ако беше по наблизо?Щях да те свържа с един твой набор.

Ф3А пилот,тренира всеки ден.Щяхте да си допаднете.По цял ден щяхте да си откарате.Относно тия плосколети ЗД е,когато съм карал все се холучава нещо.Някоя нова фигура. "Салто мортале"

-
Ако говориш за Кифчо- ща спукам от бой, бъзикаторе

-
Не бе Бачо , не е само Кифа!Има и други състезатели, екстремни карачи.

Въртят собствен комплекс,важно е че си правят кефа,Бачо!

Лазар,както пише си е ещстремен пилот!А доцелното кацане е български патент!Въведоха го РЦ ракето планеристите.