ХВЪРЧИЛАТА НА БАЧО ИЛИЯ

Тук драги, можете да се фукате с моделите си
L.Arsenov.
Регистриран: 19 юни 2021 13:33

Re: ХВЪРЧИЛАТА НА БАЧО ИЛИЯ

Мнение от L.Arsenov. » 21 юни 2022 14:52

Красимире аз в този момент имам четири летящи модела в класовете F5J,F3P и F3RES.В клас F5J имам два планера на Ники от Търговище един SHADOW, и един XPERIENCE PRO,разпереност 3654 мм.Тегло на Шадола 2020 гр. а на Експирианса около 1900гр. В клас F3RES имам планер правен от мен с раз.2450мм. и тегло от 386 гр. Профилът е AG38 на Марк Дрела,чист планер,пуска се с бънджи и иска спокоино време или със слаб вятър,сутрин или привечер.Балсова конструкция.Управление само с V опашка.При подходящи термични условия лети много добре.В клас F3P имам Volador купен от Хоби Кинг на които преди публикувах линк във форумът.Имам два ,този които карам и един които чака в кутията за събиране.Моделът е за зала но поради липса на такава карам на поляната.Разпереност 800 мм,полетно тегло 254 гр.с батерия 600 Mah 2S и тегло на бат. 26 гр.Полетно време 7-9 минути зависи какво правиш.Излизам с 3D за 4-5 батерии да карам всеки ден които не вали и вятърът не плющи знамената и зимата при поносими температури и вятър.В повечето дни по два пъти на ден,сутрин с акробатчето а след обяд с планера.Сега на поляната дето карам планера тревата е до гърди и чакам да я окосят.Не съм излизал с планера от 20 дни но пък за това по два пъти на ден с 3D.Моето виждане за хобито да карам постоянно едни и същи самолети е че на поляната моделистът трябва да се слива с модела както при каране на кола.Ако моделистът има много модели от различен клас нито един не може да кара перфектно поради това че всеки модел го кара два,три пъти в годината,а сигурно има модели които не са карани от години или пък нито веднъж. За да кара моделистът добре или много добре трябва много каране на един и същи модел.Това е моето мнение Вероятно много от вас не ме разбират, но и аз не ви разбирам за някои неща.
Лазар Арсенов-0886 606 515
Лазар Арсенов-София
0886 606 515

Tasev
Регистриран: 29 ное 2016 14:33

Мнение от Tasev » 21 юни 2022 15:52

Бравоо за моделите!Имам 2 електро планера и една банална каруца-Бикслер.Правил съм всички видове свободно летящи от 20 век.Сегашните летящи концепции не са ми интересни.Последните изречения не ги разбирам и не коментирам.Всеки има право на мнение и виждане по темата.От 2010 съм се отказал дя ходя по състезания.Вальо Савов знае.🤔😉👍След като тренираш,караш .Всеки ден?😉🤔Ходиш ли по състезания?Не съм решил,не съм си купил от изброените класове планери.Не са ме интересни.Имам два търговищки планера ,единия летяш .Другия в насипно състояние.За това нямам публикации за въпросните класове.Лека му пръст на Кольо Живков!Той и русенци направиха първите магнитни планери!И първите състезания в Б.Г.Мир на праха му!Та относно темата на Бачото.Дори електро модела,който сътвори.Се кара доста по трудно от един планер 3...4 метра. Но всеки си избира с какво да иде на поляната.😉🤔😎
master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation

бачо илия депрона
Регистриран: 29 мар 2017 19:43

Мнение от бачо илия депрона » 21 юни 2022 16:42

L.Arsenov. написа:
21 юни 2022 14:52
. За да кара моделистът добре или много добре трябва много каране на един и същи модел.
При толкоз много каране, жалко, че не ходиш по състезания - щеше да избиеш рибата
с.л.д. инж.ИЛИЯ ИЛИЕВ - 0899 11 58 58 -/ Специалист по Летящи Дивотии/

L.Arsenov.

Мнение от L.Arsenov. » 21 юни 2022 17:44

Илия започнах да карам така след като прескочих шесдесетте,преди по обясними причини по рядко.За състезание по F5J тренира на ливадата зад Джъмбо основно кацане на точката.Като я окосят пак започвам,но възраста си оказва влияние,намалено зрение,трябва много повече тренировки за постигане на определено ниво и не по малко важно е че планерите ми са едно поколение по стари от тези които сага карат момчетата от отбора на Сотир.Сега моделите са с полетно тегло 1300-1400 гр.при разпереност от черири метра.Ще се опитам наесен на състезанието на Мрамор дето беше и ти там миналата есен.Дано хвана първо място отзад напред :lol: .
Лазар Арсенов-София
0886 606 515

Tasev

Мнение от Tasev » 21 юни 2022 18:01

Илия започнах да карам така след като прескочих шесдесетте,преди по обясними причини по рядко.За състезание по F5J тренира на ливадата зад Джъмбо основно кацане на точката.Като я окосят пак започвам,но възраста

Бачо,Бачо. НИЕ имаме неизживяно детство!Виж какво правят хората?На теб жената ти се кара че си направил грозник?Моята иска да ми пали гаража!😉😁От няколко години съм се кротнал и е доволна.Не ходя в гаража.От лежане на дивана го издъних,Стана на корито.Добри,Ф3А то не у умряло.Има един ентусиаст който тренира постоянно.Още двама и игрите са готови!!А относво класирането в модерния клас,важно е участието и ако им разбъркаш класацията става супер!😉🤔😎👍👍👍👍Успех!

бачо илия депрона

Мнение от бачо илия депрона » 21 юни 2022 19:09

L.Arsenov. написа:
21 юни 2022 17:44
Ще се опитам наесен на състезанието на Мрамор дето беше и ти там миналата есен.Дано хвана първо място отзад напред :lol: .
Усещам, че леееекичко заприличваш не мене - аз дялкам хвърчила, да покажа не жената, къв гоем майстор съм, ти тренираш ежеднавно, да покажеш на жена си, къв гоуем карач си :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

L.Arsenov.

Мнение от L.Arsenov. » 21 юни 2022 19:27

Красимире от близо три седмици с 3D тренирам една трудна фигура не знам как да я наречем,по хоризонтал за един широк кръг да направиш с моделът и едно тоно.Това аз съм го виждал да прави само Ники Дандаров-Дандо от моделистика.Вероятно има и много други моделисти които го могат но аз карам в ограничена група.Имам успеваемост на 80% .Само ми бяга точност по вертикал ,но пък нали за това са тренировките.
Лазар Арсенов-София
0886 606 515

Tasev

Мнение от Tasev » 21 юни 2022 19:42

Ако беше по наблизо?Щях да те свържа с един твой набор.😉🤔😎👍Ф3А пилот,тренира всеки ден.Щяхте да си допаднете.По цял ден щяхте да си откарате.Относно тия плосколети ЗД е,когато съм карал все се холучава нещо.Някоя нова фигура. "Салто мортале"😉👍👍👍😁

бачо илия депрона

Мнение от бачо илия депрона » 21 юни 2022 19:47

Tasev написа:
21 юни 2022 19:42
Ако беше по наблизо?Щях да те свържа с един твой набор.😉🤔😎👍Ф3А пилот,тренира всеки ден.Щяхте да си допаднете.
Ако говориш за Кифчо- ща спукам от бой, бъзикаторе :lol: :lol: :lol:

Tasev

Мнение от Tasev » 21 юни 2022 20:27

Не бе Бачо , не е само Кифа!Има и други състезатели, екстремни карачи.😉😁👍Въртят собствен комплекс,важно е че си правят кефа,Бачо!🙃😉👍Лазар,както пише си е ещстремен пилот!А доцелното кацане е български патент!Въведоха го РЦ ракето планеристите.😉😁👍