Ще допълня "криминалното" досие не з.м.с.инж.Велентин Савов:Valio Savov написа: ↑05 апр 2023 20:43Ама качето го бе уважаеми ММ .... Аз затова съм го писал преди повече от 10 години, а ти сега го прочете....mmfsr написа: ↑05 апр 2023 20:11Да не качвам линк.Ти сам си го написал на страницата на СК Моделист.По точно няма как да ти отговоря.Ако нещо не си разбрал ще кача линка и другите да го видят.Valio Savov написа: ↑05 апр 2023 19:41Браво на тебе.... Недей разправя.... друго кажи...
Ослушваш за нещо .... да ти напомня де....![]()
Та баща ми работеше учител по математика и физика по селата на Великотърновски окръг ....
Сменял много села и винаги е водел кръжоци по авиомоделизъм.
Никога не е работил в града, не е бил на щат като моделист, не е бил и член на "партията" (майка ми също).
Има десетки медали от републикански състезания за неговите възпитаници .... (все се каня да ги броя и анализирам)
Успехите са в класове F2A, F2D, F1C1, F1B1, F1A1, и моите в клас F1B и ракетомоделизма.....
За мене: Завършил съм ТМТ с успех 5,86 .... кадидатствах на 4 места, две военни и две технически.... Приеха ме на три места
В гр.Сопот имаше техникум специално създаден да обучава кадри за военната промишленност
(конкретно за ДСО "Металхим")
Огромно "четириетажно" общежитие за почти 300 ученици, стол за изхранване на децата.
Учебни работилници и лаборатории.
Имаше много, различни и интересни специалности, няма да ги изреждам
ще отбележа само една - БОЕПРИПАСИ!
Децата бяха от градове в България където ДСО "Металхим" имаше заводи.
Лясковец е един от тези градове.
Валентин Савов дайде "научен" вероятно от баща си(съжалявам, че не го познавах).
Общежитието беше на 300 метра от завода, а клуба все още беше на територията му.
Беше му издаден пропуск и работеше по моделите си F1B, както и на струга.
Заедно с него работеха м.с.Добрин Цветков† F1B, м.с.Атанас Гаганелов F1A и др.
Имаше средношколци авиомоделисти и от други градове с неговите умения.
Ако бащата не научи децата си и не им помага защо е баща?
Студенти в СССР изпращаше ДСО "Металхим" по предложение на съответните заводи.
Имаше определени критерии - задължителен да са приети в България!
Това е една от клаузите в договора с СССР.
Родител или родители да работят в заводите на ДСО "Металхим" и др.
Не виждам нищо лошо или криминално в това.
Аз също познавах Нано Филипов†, но имахме малък проблем.
Тогава разбрах, че директора на завода в Лясковец е моделист.