В другите форуми
-
- Регистриран: 29 ное 2016 14:33
Re: В другите форуми
Любо направи тема ,обстойна по сглобяването на модела в другия форум.Но като гледам форума е изпаднал в зимен сън!Дори Боян е изчезнал?

master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation
-
- Регистриран: 29 мар 2017 19:43
Любо има много направени свои модели........но явно и на него му писна да стърже летвиДобри Грабчев написа: ↑17 фев 2023 19:45Това реклама на китйски дрънгел ли е?
http://modelistika.com/showthread.php?t=56095
с.л.д. инж.ИЛИЯ ИЛИЕВ - 0899 11 58 58 -/ Специалист по Летящи Дивотии/
-
Добри Грабчев написа: ↑12 мар 2023 19:46Как можеш да откажеш един моделист от състезания. Но като се е набутал за НАН модели за хилядарки!?
http://modelistika.com/showthread.php?p ... post435332
Само банковата сметка липсва...
В регистрационната форма да се посочва:
- Име и фамилия;
- Отбор, град, клуб;
- Честотна лента /band/ и номер на кварцове - за основна и резервна честота;
- Национален лиценз;
- Лиценз за пилот;
- Данни за контакти.
Ида се добави!
Платени данъци на имоти, коли...
Възраст, пол, женен, ерген.
Удостоверение от съда, че няма осъдителни присъди!
Финансово състояние/номер на банковата сметка/.
Не е членувал в БКП и не е заемал висши държавни длъжности по време на комунистическото управление!
Не е в списъка на доносниците!?
Да не е търговец, прекупвач на турски стоки.
Да обича НАТО и Краварите!
Да е депутат и по-точно министър на земеделието и намали цената на краставиците и доматите!![]()

- Марин
- Регистриран: 20 дек 2016 18:30
".............Във връзка със задължението за споделяне и обмен на данните Вашите данни могат да бъдат предоставени на правоприлагащите органи (по-специално: МВР, ДАНС, и др.), Агенция за авиационна безопасност на Европейския съюз и компетентните органи............." - Есенцията на нещата, б@си. Не съм против правила относно безопасността, но не мисля, че това е начинът. Който иска да прави золуми, може да си ги прави и без регистрация. То излиза, че да си подкарам електричката, може и до Фондерлайнен да стигне 
П.С. А като се замисля, какво значи оператор на БЛА? Ми аз не съм такъв, щото моите фърчила имат пилот и това съм аз, само че го правя от разстояние.

П.С. А като се замисля, какво значи оператор на БЛА? Ми аз не съм такъв, щото моите фърчила имат пилот и това съм аз, само че го правя от разстояние.
-
ние не сме никви пилоти, а ''карачи'' на дистанционно управляеми неща
- Марин

https://bg.wikipedia.org/wiki/Пилот
-
дефиницията във вики е остаряла - цитират определение от времето ,когато още е нямало RC фърчила- ние сме оператори на дистанционно управляеми летателни системиМарин написа: ↑12 мар 2023 20:11Пилот е квалификация или професия на човек, който управлява летателен апарат....
https://bg.wikipedia.org/wiki/Пилот
Последна промяна от бачо илия депрона на 12 мар 2023 20:27, променено общо 3 пъти.
- Марин
Друго ме впечатли в дефинирането - планерджиите били летци, а тези с реактивните и Ф-1 пилоти 

-
-
- Регистриран: 26 окт 2018 09:44
За лиценза за пилот .... това са изискванията на ЕС .... При нас влиза трудно, но все пак организатора трябва да си върже гащите.... ако стане инцидент, първото, което ще кажат "пилота е без лиценз" .... засега е безплатен, но ще стане и задължителен 
Какво да кажем "свободнолетящите" които също трябва да го имат
без да са "пилоти" .... 

Какво да кажем "свободнолетящите" които също трябва да го имат