Иначе съм същият Муто то моделистика. ето и от мен нещо Jena 1cc 1gen 1958
Добри тези Цайсове пристигаха с пружина, но без витло.Добри Грабчев написа: ↑11 яну 2022 18:08Тази ИЕНА 1куб. с витлото с ляво въртене ли е?
Голямо ми се вижда по диаметър.
Прав си за това, че трябва да има още информация и за това, че е много работа.Добри Грабчев написа: ↑11 яну 2022 18:08И още нещо...Добре ще е всеки експонат да има и ТТ данни написани,къде е произведен и друга информация включително и снимки на моделите на които е бил...и тн.
Знам,че е много работа.
В един от постовете си написах "Извинявам се предварително, ако грешно съм разбрал написаното".
Марине за кубиковата и тази, която е с мебрана е без значение на коя посока ще я палиш.
Случва се
Прав си Добри, но в случая ставаше въпрос за 2,5 кубиковата JENA с мембрана.Добри Грабчев написа: ↑12 яну 2022 09:38За по-големите кубатури с мембрана има значение посоката на въртене.Центъра на буталният болт е изместен към едната страна на буталото.Това е заради разликата в налягането при горене и компресия.
Имам MVVS 58 куб.При него не може да върти в две посоки.Електронното запалване се задейства от два магнита разположени на 90гр.Единият "отключва" другият пали искра.
Всеки който се е занимавал с двигатели го знае.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта