Скрито управление на ръдър
Скрито управление на ръдър
Искам да скрия управлението на ръдъра така, че да нямам рогета извън него, а всичко да е вътре. Някакви идеи как да стане това? Особено в малък модел ми се струва трудничко...
Re: Скрито управление на ръдър
Ще направя скрити панти и един пул-пул който няма да се вижда, ще сметна само диаметъра дали ще е достатъчно дебел ръдъра за да се върти спокойно...няма къде да го вкарам сервото толкова назад.
Колекце през центъра на въртене с някакви кевларени конци примерно до серво в средата, същото като ремъчето и колелото, но по-леко и лесно. А и ще мога да свържа колелцето на опашката по-лесно.
-
- Регистриран: 24 апр 2019 09:48
Идеята на Добри е по добра,че няма приплъзване при предаване на движението от машинката до изпълнителния елемент . Може ,но трябва обратната връзка да монтираш на оста на ръдъра.Говоря за потенциометъра в машинката. Но е толкова сложно,че си губи смисъла. С ангренажен ремък е най-добре.Да бе качил нещо -чертеж,снимка . Не може да се дават решения без да знаеш с какво място разполагаш.
Инж.Веселин Драганов М.С.
Едно по едно, ще видим като му дойде времето
Отворих темата тук за да се споделят идеи по принцип за методи на криене на връзките. Примерно криенето в хоризонталния стаб, ангренажно ремъче и тн.

-
- Регистриран: 02 дек 2017 01:02
- Контакти:
Тия неща се решават при проектирането на модела. После само мъки и напъни.Добри Грабчев написа: ↑07 юни 2019 13:30Идеи да но не разбирам защо си усложняваш живота!?Направи няколко модела и тогава му мисли за по-сложни неща.
Разбира се, няма как иначе. мисля, че го измислих и елеватора и ръдъра ще са скрити, да видим как ще ми е реализацията.