За начинаещите коптержии.
-
На линия
- Мнения: 2721
- Регистриран: 29 ное 2016 14:33
Re: За начинаещите коптержии.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation
-
- Мнения: 1859
- Регистриран: 29 мар 2017 19:43
Re: За начинаещите коптержии.
Суджуци може да си правите, ама чак и луканки- не ми се вярва....аз нали съм стар колбасар, цяла зима си правя сурово сушени- филе Елена, кайсерован врат, странджански дядо, говежда пастърма,сух шпек....но за луканка нямам естествена закваска
с.л.д. инж.ИЛИЯ ИЛИЕВ - 0899 11 58 58 -/ Специалист по Летящи Дивотии/
-
На линия
- Мнения: 2721
- Регистриран: 29 ное 2016 14:33
Re: За начинаещите коптержии.
Браво Добри!Супер си !Всичко натурално!

.Вече разбирам защо си се отдал на джигерлъка?!
За всяко занимание се иска е време!
master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation
-
На линия
- Мнения: 2721
- Регистриран: 29 ное 2016 14:33
Re: За начинаещите коптержии.
Може,може Добри
!От някаде трябва да падат пари!Да се създават службички зя шушумиги!Паспортизация на сгради?Еко стикери на колите?
Отбит номер със санирането?И още тем подобни.Накрая въздоха мер,кой колко въздух е консумирал и кранче за сперане?



master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation
-
- Мнения: 1859
- Регистриран: 29 мар 2017 19:43
Re: За начинаещите коптержии.
и искаш да ми кажеш, че това си го правил ти???????....във фибрус обвивка????...къде у Сусам може да се намери такава обвивка....това е заводска луканка
с.л.д. инж.ИЛИЯ ИЛИЕВ - 0899 11 58 58 -/ Специалист по Летящи Дивотии/
-
- Мнения: 835
- Регистриран: 02 дек 2017 01:02
- Контакти:
Re: За начинаещите коптержии.
Грабчев лъжи к'ат дърт Сиганин от маалатаДобри Грабчев написа: ↑12 мар 2021 20:25Може, може, но дали са криви като гевреци е въпрос за това дали са найлонови/хартиени/ или истински черва!бачо илия депрона написа: ↑12 мар 2021 19:50и искаш да ми кажеш, че това си го правил ти???????....във фибрус обвивка????...къде у Сусам може да се намери такава обвивка....това е заводска луканка
Важно е съдържанието...Свинете едно време са ги гледали две години...Защо ли? Ами от свинската кожа са правили цървули...помня дядо ми Юрдан как ги правеше...бях малък но помня.Помня още, че нямаха ток и беше на лоени свещи.Помня, че имаха една стая,сандък одая/северна/ и на два кола нанизани пуски, бабеци и луканки...
Помня, че нямаха телена ограда като сега а камънак покрит с челия!!!Кокошките снасяха в кошарата на овцете...спал съм в кожи...имаше вълна и кожи...От всичко това искам да кажа...Това никога няма да го забравя...Сега някой да ми посочи храна която не води към гробищата?В това число и ваксина?днес погребаха 38 годишна ваксинирана с https://www.google.com/search?q=%D0%B2% ... e&ie=UTF-8

Починалата жена е на 57 год. и няма доказателство, че е от ваксинацията.
Ама най лъже за луканката



Вижда се кога и в колко часа е направена снимката. Апарата с който е правена и т.н.
Добри по това време само беше чувал за Canon

Подарихме му компютър ,а Анатоли Бовянски му подари фотоапарат през 2009 г. За да може да пише и снима направата на Як3
Та такъв си е Грабчев, лъжец циганин !!!
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
-
- Мнения: 835
- Регистриран: 02 дек 2017 01:02
- Контакти:
Re: За начинаещите коптержии.
Тези снимки, може и да подсетят Грабчев кога и къде е било

Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
-
- Мнения: 835
- Регистриран: 02 дек 2017 01:02
- Контакти:
Re: За начинаещите коптержии.
Остави таз песен любовна, ама кажи пак за луканката
И остана без луканка посред зима ли, бе ? Че ти само две парчета ли си беше купил с добавката дето ти я дава ББ .
И викаш от месокомбината си купуваш подправки - ам'чи те само химия бе. Да ти пратя малко истински - отгледани натурално
А за твоя фейс ми е през оная работа - даже не знаех, че имаш !!
Аз тъквоз нещо не ползвам



И остана без луканка посред зима ли, бе ? Че ти само две парчета ли си беше купил с добавката дето ти я дава ББ .
И викаш от месокомбината си купуваш подправки - ам'чи те само химия бе. Да ти пратя малко истински - отгледани натурално

А за твоя фейс ми е през оная работа - даже не знаех, че имаш !!
Аз тъквоз нещо не ползвам

-
- Мнения: 835
- Регистриран: 02 дек 2017 01:02
- Контакти:
Re: За начинаещите коптержии.
Видя ли сега, като ползваш химия от месокомбината - как започна да изферясваш .Добри Грабчев написа: ↑13 мар 2021 09:53Не случайно никой не ти обръща внимание на темата с резачката!faktura написа: ↑13 мар 2021 09:13Остави таз песен любовна, ама кажи пак за луканката![]()
![]()
![]()
И остана без луканка посред зима ли, бе ? Че ти само две парчета ли си беше купил с добавката дето ти я дава ББ .
И викаш от месокомбината си купуваш подправки - ам'чи те само химия бе. Да ти пратя малко истински - отгледани натурално![]()
А за твоя фейс ми е през оная работа - даже не знаех, че имаш !!
Аз тъквоз нещо не ползвам![]()
Компетентен си по всичко, не приемаш забележки и други мнения, но ги търсиш упорито при другите!!!
А защо не си пишеш името като другите а си избрал "ФАКТУРА"си е показател, че си различен?!
Темата е за коптери...Вмъкна се в нея и взе да мирише...
За луканките...Не съм правил тази година, сами сме с жената и ограничаваме месата.Брат ми си прави.
Пак ще има триене на писания, ако Слави не го направи!
Не си пиша името , за да задаваш тъпи въпроси, когато няма какво да кажеш.
К'во мъ интересува к'во си прави брат ти.
То и ти като пишеш започва да мирише на лъжи и Грапчевизъм !!!



-
- Мнения: 1859
- Регистриран: 29 мар 2017 19:43
Re: За начинаещите коптержии.
бай Добри- нека да не спорим- в домашни условия може да се правят суджуци и пастърми, но луканка без стартерна култура- не става...бактерии, виреещи правилно само в някои географски райони/примерно карловски/ ,предизвикващи зреенето и гарантиращи спойката на консистенцията....разликата не е само в обвивката...всички напъни на месарите да правят луканки ,където им падне, без да се съобразяват с района, са бледи подобия на луканки....добруджанския район е най- неподходящ за луканки и аз през 20 годишното си колбасарство така и не успях да направя нещо свястно.....въпреки , че купувах какви ли не стартерни култури и правих всякакви климатизирани сушилни камери....но те така и не вирееха в сламарския ни климат
с.л.д. инж.ИЛИЯ ИЛИЕВ - 0899 11 58 58 -/ Специалист по Летящи Дивотии/
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта