За начинаещите коптержии.
-
На линия
- Регистриран: 29 ное 2016 14:33
Re: За начинаещите коптержии.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation
-
- Регистриран: 29 мар 2017 19:43
Суджуци може да си правите, ама чак и луканки- не ми се вярва....аз нали съм стар колбасар, цяла зима си правя сурово сушени- филе Елена, кайсерован врат, странджански дядо, говежда пастърма,сух шпек....но за луканка нямам естествена закваска
с.л.д. инж.ИЛИЯ ИЛИЕВ - 0899 11 58 58 -/ Специалист по Летящи Дивотии/
-
На линия
Браво Добри!Супер си !Всичко натурално!

.Вече разбирам защо си се отдал на джигерлъка?!
За всяко занимание се иска е време!
-
На линия
Може,може Добри
!От някаде трябва да падат пари!Да се създават службички зя шушумиги!Паспортизация на сгради?Еко стикери на колите?
Отбит номер със санирането?И още тем подобни.Накрая въздоха мер,кой колко въздух е консумирал и кранче за сперане?

-
и искаш да ми кажеш, че това си го правил ти???????....във фибрус обвивка????...къде у Сусам може да се намери такава обвивка....това е заводска луканка
-
- Регистриран: 02 дек 2017 01:02
- Контакти:
Грабчев лъжи к'ат дърт Сиганин от маалатаДобри Грабчев написа: ↑12 мар 2021 20:25Може, може, но дали са криви като гевреци е въпрос за това дали са найлонови/хартиени/ или истински черва!бачо илия депрона написа: ↑12 мар 2021 19:50и искаш да ми кажеш, че това си го правил ти???????....във фибрус обвивка????...къде у Сусам може да се намери такава обвивка....това е заводска луканка
Важно е съдържанието...Свинете едно време са ги гледали две години...Защо ли? Ами от свинската кожа са правили цървули...помня дядо ми Юрдан как ги правеше...бях малък но помня.Помня още, че нямаха ток и беше на лоени свещи.Помня, че имаха една стая,сандък одая/северна/ и на два кола нанизани пуски, бабеци и луканки...
Помня, че нямаха телена ограда като сега а камънак покрит с челия!!!Кокошките снасяха в кошарата на овцете...спал съм в кожи...имаше вълна и кожи...От всичко това искам да кажа...Това никога няма да го забравя...Сега някой да ми посочи храна която не води към гробищата?В това число и ваксина?днес погребаха 38 годишна ваксинирана с https://www.google.com/search?q=%D0%B2% ... e&ie=UTF-8

Починалата жена е на 57 год. и няма доказателство, че е от ваксинацията.
Ама най лъже за луканката

Вижда се кога и в колко часа е направена снимката. Апарата с който е правена и т.н.
Добри по това време само беше чувал за Canon

Подарихме му компютър ,а Анатоли Бовянски му подари фотоапарат през 2009 г. За да може да пише и снима направата на Як3
Та такъв си е Грабчев, лъжец циганин !!!
-
- Контакти:
Тези снимки, може и да подсетят Грабчев кога и къде е било

-
- Контакти:
Остави таз песен любовна, ама кажи пак за луканката
И остана без луканка посред зима ли, бе ? Че ти само две парчета ли си беше купил с добавката дето ти я дава ББ .
И викаш от месокомбината си купуваш подправки - ам'чи те само химия бе. Да ти пратя малко истински - отгледани натурално
А за твоя фейс ми е през оная работа - даже не знаех, че имаш !!
Аз тъквоз нещо не ползвам

И остана без луканка посред зима ли, бе ? Че ти само две парчета ли си беше купил с добавката дето ти я дава ББ .
И викаш от месокомбината си купуваш подправки - ам'чи те само химия бе. Да ти пратя малко истински - отгледани натурално

Аз тъквоз нещо не ползвам

-
- Контакти:
Видя ли сега, като ползваш химия от месокомбината - как започна да изферясваш .Добри Грабчев написа: ↑13 мар 2021 09:53Не случайно никой не ти обръща внимание на темата с резачката!faktura написа: ↑13 мар 2021 09:13Остави таз песен любовна, ама кажи пак за луканката![]()
![]()
![]()
И викаш от месокомбината си купуваш подправки - ам'чи те само химия бе. Да ти пратя малко истински - отгледани натурално![]()
Аз тъквоз нещо не ползвам![]()
Компетентен си по всичко, не приемаш забележки и други мнения, но ги търсиш упорито при другите!!!
А защо не си пишеш името като другите а си избрал "ФАКТУРА"си е показател, че си различен?!
Темата е за коптери...Вмъкна се в нея и взе да мирише...
За луканките...Не съм правил тази година, сами сме с жената и ограничаваме месата.Брат ми си прави.
Пак ще има триене на писания, ако Слави не го направи!
Не си пиша името , за да задаваш тъпи въпроси, когато няма какво да кажеш.
К'во мъ интересува к'во си прави брат ти.
То и ти като пишеш започва да мирише на лъжи и Грапчевизъм !!!

-
бай Добри- нека да не спорим- в домашни условия може да се правят суджуци и пастърми, но луканка без стартерна култура- не става...бактерии, виреещи правилно само в някои географски райони/примерно карловски/ ,предизвикващи зреенето и гарантиращи спойката на консистенцията....разликата не е само в обвивката...всички напъни на месарите да правят луканки ,където им падне, без да се съобразяват с района, са бледи подобия на луканки....добруджанския район е най- неподходящ за луканки и аз през 20 годишното си колбасарство така и не успях да направя нещо свястно.....въпреки , че купувах какви ли не стартерни култури и правих всякакви климатизирани сушилни камери....но те така и не вирееха в сламарския ни климат