PCM Taser Carbon New Edition

Fantasmos

PCM Taser Carbon New Edition

Мнение от Fantasmos » 17 фев 2018 21:00

Само попълвам празни раздели :lol:

Започнах да правя въпросния планер. Уникално качество на изработка на всички детаили. Два метра размах, като полетното тегло, което целим е 450 грама.

Извадих на 3д принтера рамки за сервата, паснаха великолепно, много добре се получиха. Използвах лазерен нивелир да залепя опашката. В момента тя е готова, рогчетата са сложени, кевларения конец е прекаран и тн. Леглата в крилата са залепени. Доста зле си контузих крака и 20тина дена куцуках с патеричките, но вече ходя и работата продължава. Следа монтиране на мотора, връзване на контролните повърхности и облитане :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Fantasmos

Re: PCM Taser Carbon New Edition

Мнение от Fantasmos » 08 мар 2018 10:47

Планера е готов :) Този уикенд се надявам да облетим :idea: Както вече писах, размаха е 2м, полетното тегло дойде 469 грама.
1.jpg
2.jpg
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Fantasmos

Мнение от Fantasmos » 11 мар 2018 19:08

Облетяхме днес планера, лети великолепно :mrgreen:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Slav_s
Site Admin
Регистриран: 28 ное 2016 14:54
Контакти:

Мнение от Slav_s » 13 мар 2018 11:47

Много добре изглежда модела, само безаварийни полети !! :)
Слави Чорбанов - София 0889290525
Balsa flies BETTER ! ;)

Fantasmos

Мнение от Fantasmos » 13 мар 2018 14:00

Благодаря :)

Fantasmos

Мнение от Fantasmos » 17 мар 2018 18:06

Е то е моята тема там пак. Електропланер е, 470 грама полетно тегло, ето видео от облитането.

Ето го и модела: http://www.pcm.at/english/index2.htm

Fantasmos

Мнение от Fantasmos » 17 мар 2018 20:50

Искам да се науча да летя добре на ниво да се забавлявам без да ме е страх, че ще потроша модела :)

Fantasmos

Мнение от Fantasmos » 18 мар 2018 10:37

Да, хилихме се предния път защото му викам така хубави си го летиш, направо не искам да взимам апаратурата :lol: Доста е повратлив и всяка моя грешка в управлението се вижда доста ярко, но пък човек така се учи. Кефиме, че в Aerofly симулатора има точно същия модел и сега като е кофти летя на него, но нищо общо с поляната разбира се :mrgreen:

Потребителски аватар
Марин
Регистриран: 20 дек 2016 18:30

Мнение от Марин » 18 мар 2018 18:54

Имах подобно планерче /не толкова професионално/ с идеята след работа да си "чеша крастата", но бързо ми доскуча и го продадох, сега съжалявам...

Fantasmos

Мнение от Fantasmos » 21 мар 2018 20:16

Супер си лети, това са тия пловдивските планери нали? Идеята за Тасер-а ми беше да имам супер планер, който да сложа на задната седалка и като идем да се разхождаме с жена ми някъде сред природата да полетя. Иначе летях на Сотир Nan Explorer и е уникален самолет, но 3,60 не е точно самолет за по едно кръгче неангажиращо. Не, че няма да ме стегне шапката лятото пак да сглобявам нещо де ама да понатрупам малко полетно време, че за сега основно конструктивно събирам :mrgreen: