Начало на първия ми кит Sopwish Camel f-1 1917 размах на крилата 152см
-
- Регистриран: 29 ное 2016 14:33
Re: Начало на първия ми кит Sopwish Camel f-1 1917 размах на крилата 152см
Добри,има и безребрени технологьии.А относно въпроса на Веско.Бих копирал ребро и бих запълнил липсващите.

Отпред ,кадето е атаката има полу ребра.Спират до центроплана.Правело се е така за да предадат здравина на атаката.Не са ползвали шперплат.Цялото крило се е обличало с плат.
Последна промяна от Tasev на 12 яну 2020 21:13, променено общо 1 път.
master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation
- badves
- Регистриран: 23 юли 2019 23:54
Благодаря, ще изрежа ребра .
- badves
Красиво е самолетчето,аз го харесвам като визия.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
-
Следва обличане!Но преди това ,трябва да се замислиш за управлението?

- badves
Днес паснах пантите на хоризонтала и крилата и монтирах карбоновите планки с резба и болт ,
не както са го дали с магнит китайчетата Остана да нарежа 12 броя полу ребра да запълня големите отвори на крилата.Между другото много от детайлите са направини от това китайско дърво Паyловния с големите листа ,много хубав материал лек и здрав и много добре се работи с него.Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
- badves
Благодаря Бай Добри.Цял живот съм си мечтал да правя самолети но деца ,работа ,грижи и проблеми сега от няколко месеца се престраших и започнах,изпитвам голямо удоволствие да ги правя а летенето ме натоварва много.Запознах се с много хора се хубави явно в това хоби хората са човеци,но много малко правят сами самолетите затова се радвам че се запознах с
Доктор Ненчев от Казанлък,Краси Тасев,Бай Добри.Много неща научих от Краси затова го наричам учител .Това ми е 3 тия самолет който правя другите литнаха с помоща на Огнян от Пловдив макар и за малко и ги пенсионирах единия се указа тежък но литна.
Доктор Ненчев от Казанлък,Краси Тасев,Бай Добри.Много неща научих от Краси затова го наричам учител .Това ми е 3 тия самолет който правя другите литнаха с помоща на Огнян от Пловдив макар и за малко и ги пенсионирах единия се указа тежък но литна.
-
Веско, основния фактор в моделизмите е желанието и мерака да направиш нещо сам.И като краен резултат , това нещо да литне!Та по темата!Предстои ти обличане ня модела? Добри е с повече опит, но си трае?

Относно въпроса ми за оборудването?Всички самолети от първата световна война са се управлявали с тросове- въжета!Включително и елероните.Първите опити за управление без елерони е усукване на крилото.Има го при фокер lll ,и при някои английски?
-
Прав си Добри!Но исках да го чуя от теб, лично!
Не съм искал да те засегна по никакъв начин!Ти си стар моделист, имаш най-голям опит в моделизмите!За това се обърнах към теб.Има една материя като бял воал.Продама се на запад.Търсих сайт или линк.Но не откривам нищо?Ако някой знае,да помага?
- badves
Благодаря Бай Добри аз щях да го лепя с хелмитекс,но ще послушам един от най добрите моделисти,само не разбрах колко време след нанасянето на лака да лепя плата с същия лак?Още много работа имам до обличането но утре смятам да купя плат,имам да правя легла за серво машинките на крилата,управлението на хоризонтала.Купил съм серво машинки Corona дигитални с метални зъби 3,8кг 0,11сек.60" 32гр.Имам за шлайфане и заобляне на хоризонтала,управлението на хоризонтала.И последно сглобяване на целия модел,още не са ми изрязали колесника,тоя без федерация няма да го слагам че видях на Доктора от Казанлък как се чупи без федерация колесник.
- badves
Днес купих плата и намерих нитро лак имат 60% и 90% лак цена 6,90лв. Н
е знам кой ще по хубав,но имам много работа до обличане,за колесника искам да е с федерация нали ще е копие на самолет?Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.