ЯК -- 54/ 1.3м.
-
- Регистриран: 20 дек 2016 20:32
Re: ЯК -- 54/ 1.3м.
Преди да се облече тялото , има доста неща за правене за да може да се бърка и от страни.
Замисъла на хоризонталния табилизатор е да се управлява със щанга ( карбонова тръбичка ) вътре в тялото и така машинката отива отпред.
Замисъла на хоризонталния табилизатор е да се управлява със щанга ( карбонова тръбичка ) вътре в тялото и така машинката отива отпред.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Петър Алексиев
Велинград
Велинград
-
Направих дупките за щифтовете и за стягане на крилото към тялото за да залепя хоризонталния стабилизатор при затегнато крило.
Щифтовете са от 6мм. карбонова тръбичка а болта за стягане е 4мм. Хоризонталния стабилизатор още не е залепен. Много ми се искаше преди да го залепя да облека тялото но по него трябва да се напасне вертикалния.
Ще трябва първо да монтирам някаква машинка за да мога да прекарам кордите за управление на вертикалното кормило и щангата за хоризонталния и тогава каточели ще е готов за обличане.
Щифтовете са от 6мм. карбонова тръбичка а болта за стягане е 4мм. Хоризонталния стабилизатор още не е залепен. Много ми се искаше преди да го залепя да облека тялото но по него трябва да се напасне вертикалния.
Ще трябва първо да монтирам някаква машинка за да мога да прекарам кордите за управление на вертикалното кормило и щангата за хоризонталния и тогава каточели ще е готов за обличане.
Петър Алексиев
Велинград
Велинград
-
Баи Добри. шперплата е топола или кавак --- не съм сигурен --- бях ти донесъл от него когато идвахме със синчето.
Дебелината е 3мм. , три слоен и го взимах от Пазарджик една семеина фирмичка с малък лазер на които правеха разни циферблати на малки часоеници ( това съм виждал ) а сигурно правят и рдуги неща.
От давна не съм ходил до там да видя дали още работят , последно си бях взел ( преди може би 2г. ) 4 листа и сега имам само 1.
Сега ни е доста натоварено в работата , но при първа възможност ще слеза до Пазарджик да видя дали още са там.
Листа е с размери 1260мм. на 850мм. и последно го плащах ( до колкото си спомням
) по 15лв.
Между другото , твоите гуми пристигнаха --- Ф - 150 на Каван надуваеми и за Казанлък ще ги взема с мен.
Дебелината е 3мм. , три слоен и го взимах от Пазарджик една семеина фирмичка с малък лазер на които правеха разни циферблати на малки часоеници ( това съм виждал ) а сигурно правят и рдуги неща.
От давна не съм ходил до там да видя дали още работят , последно си бях взел ( преди може би 2г. ) 4 листа и сега имам само 1.
Сега ни е доста натоварено в работата , но при първа възможност ще слеза до Пазарджик да видя дали още са там.
Листа е с размери 1260мм. на 850мм. и последно го плащах ( до колкото си спомням

Между другото , твоите гуми пристигнаха --- Ф - 150 на Каван надуваеми и за Казанлък ще ги взема с мен.
Петър Алексиев
Велинград
Велинград
-
Ами , питахме там в магазина но нямат на Ф - 140.
А , виж за един голям Паипър отдавна се замислям ---- още повече , че ми харесва модела
На моделчето му залепих хоризонталния стабилизатор , но още при рязането на страниците на тялото си оставих парченцето шперплат за попълване дупката зад стабилизатора и отгоре за да не се налага да пиля вертикалния по профила.
А , виж за един голям Паипър отдавна се замислям ---- още повече , че ми харесва модела

На моделчето му залепих хоризонталния стабилизатор , но още при рязането на страниците на тялото си оставих парченцето шперплат за попълване дупката зад стабилизатора и отгоре за да не се налага да пиля вертикалния по профила.
Петър Алексиев
Велинград
Велинград
-
Благодаря Баи Добри, опитвам се да бъда старателен
Понапаснах и вертикалния стабилизатор и тази вечер мисла да го залепя , след което започвам изграждането зад кабината.

Понапаснах и вертикалния стабилизатор и тази вечер мисла да го залепя , след което започвам изграждането зад кабината.
Петър Алексиев
Велинград
Велинград
-
Ребрата зад кабинката също са от 3мм. шперплат
Малко данни:
Разпервност - 1.41м.
Тяло , без двигател - 1.03м.
Теглото до тук - 915гр.
Малко данни:
Разпервност - 1.41м.
Тяло , без двигател - 1.03м.
Теглото до тук - 915гр.
Петър Алексиев
Велинград
Велинград
-
- Регистриран: 29 ное 2016 14:33
Браво!Моделчето е супер!Перфектна изработка.Може да се каже-ювелирна!
master of sports Krasimir Tasev (BUL) (9462) | World Air Sports Federation
-
Благодаря Краси , старая се --- ама чак пук ювелирна ---- по скоро дърводелска
Започнах и пластината под кабинката също от 3мм. шперплат и е много пипкава работа защото трябва да се изкопира на място.
Направих и едно приспособление за реброто ( от 5мм. балса ) зад кабината защото е междинно ( между двете ребра ) и го няма в чертежа.
Ще го изрежа малко по-голямо и после пилене по останалие.

Започнах и пластината под кабинката също от 3мм. шперплат и е много пипкава работа защото трябва да се изкопира на място.
Направих и едно приспособление за реброто ( от 5мм. балса ) зад кабината защото е междинно ( между двете ребра ) и го няма в чертежа.
Ще го изрежа малко по-голямо и после пилене по останалие.
Петър Алексиев
Велинград
Велинград
-
Затворих зад кабинката с 1мм. балса и продължавам с оформянето на капака и самата кабина , само , че за да си дръпна кабинка отивам до магазина да си купя минерална вода

Петър Алексиев
Велинград
Велинград
-
И аз се надявам да не хлътне
Имам и 1.5мм. пластини , но тях ги пазя за облечка на някое кухо крило.
А , тези с които го обличам сега ( 1мм. ) са парчета останали от други , вече направени крила та и те да влязат в употреба
Дръпнах кабинката и започнах с обличането ----- мноооого пипкава работа

Имам и 1.5мм. пластини , но тях ги пазя за облечка на някое кухо крило.
А , тези с които го обличам сега ( 1мм. ) са парчета останали от други , вече направени крила та и те да влязат в употреба

Дръпнах кабинката и започнах с обличането ----- мноооого пипкава работа

Петър Алексиев
Велинград
Велинград