Да Николаи , полиуретана наистина по-добре лепи на стиропор за това си лепя и платната с него вместо със смола.
Единственото което ме притеснява е , че когато се вкарат тези карантии няма начин да стегна стиропора особенно изходящия ръб , а единствения начин е със затискане от горе с тежести.
Не отхвърлям и не оричам твоите методи като имам предвит не малкият ти опит а тези неща до сега не съм ги лепил с полиуретан което води до риск ( при мен

) и ако нещо се обърка , не ми се правят нови сърцевини.
При този модел не бива да си го позволявам, за това мисля да си работя на сигурно

На някои друг модел непременно ще пробвам
Баи Добри , маи е същото лепило , ето го на масата до платната и черупките :
DSCN0212.JPG
Правих един капотаж от фибран залепен с него и по снадката наистина се получава ръб и създава проблем ако нещата трябва да са изпипани, но пък за залепване на облечка върху стиропор наистина е много по-добро от смола.
Когато режа трапецовидно крило , на късия шаблон стават вдлъбнатини поради по-бавната скорост с която се движи кантала и тия вдлъбнатини полиуретана ги запълва идеално , докато смолата хваща само по високото.
А за слепване на стъклоплат и ребра , трябва хен да е здраво но и да е гъвкаво ....... за сега се сещам само за силикона при стъкларите с които лепят стъклопакетите но като якост нямам представа как е .
Сигурно ще има подходящо лепило и за тези неща , но определено ще трябват и проби ...... по стария метод - проба - грешка

Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.